Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
CEPT – Croatian challenge 2023
CEPT – Croatian challenge 2023
Hrvatski Padel Savez
Objavljeno: 07.03.2023 / 12:42
Autor: Padel Znalac
Završen je prvi međunarodni turnir, održan u Zagrebu, na kojem su igrači imali priliku osvojiti novčane nagrade.
Ukupni nagradni fond iznosio je 5000€. Iako je to daleko od iznosa koje osvajaju igrači World Padel Toura, Premier Padel Toura i American Padel Toura, sigurno je da će ubuduće potaknuti sve više kvalitetnih igrača s ovih prostora da se uključe u natjecateljski dio padela.

Turnir održan u Zagrebu bio je treći iz ove serije, nakon Budimpešte i Beča dok je sljedeća postaja Temišvar u Rumunjskoj 23. i 24.t ravnja.

Najveći uspjeh naših padelaša na ovome touru doživjeli smo u Budimpešti kada su Arthur Vašarević i Goran Vujaklija odnijeli titulu pobjednika nakon čega su nastavili svoje uspjehe sa različitim partnerima. Vujaklija je sa Tomislavom Hadžićem osvojio 3. mjesto u Beču dok je Vašarević u Zagrebu izgubio finale sa svojim stalnim partnerom Boranom Poljančićem.

Zagreb je imao prilike vidjeti u svome gradu malo ozbiljniji padel koji će, nadamo se, potaknuti još veći broj ljudi da se uključe u ovaj sport. Više od 60 igrača i igračica iz 7 zemalja borilo se za pokal pobjednika i novčanu nagradu a na kraju su najviše odnijeli Poljaci Maciej Naduk i Mateusz Lipinski koji su u polufinalu svladali naš drugi par Luku Belića i Roka Glasnovića a u finalu naše aktualne prvake Borana Poljančića i Arthura Vašarevića.

Možemo slobodno reći da je finale bilo najbolje koje smo vidjeli u zagrebačkom padel centru. Veliki trud, borba, zalaganje i htjenje naših prvaka na kraju nije bilo dovoljno za iskusnije Poljake koji su nakon gubitka prvog seta ostali smireni, zadržali kontinuitet i osvojili sljedeća dva seta sa 6:4 i 6:2 te tako obranili naslov iz Beča i podebljali svoj račun za 1500€.

Odlično iskustvo za sve naše hrabre dečke koji su nastupili a posebno moramo izdvojiti iznenađenje turnira koje su nam priredili Luka Stanec i Danilo Pavlićević izbacivši u prvom kolu Kristijana Brčića i Mislava Renića koji su se kasnije iskupili svojim navijačima osvojivši utješni turnir poprilično glatko.

Stariji brat Pavlićević relativno je novo lice na padel sceni i biti će zanimljivo vidjeti hoće li prestići svog uspješnijeg brata, dosadašnjeg reprezentativca Nikolu. Sjajno se nadopunjuje sa svojim partnerom, Stanecom, i biti će zanimljivo vidjeti hoće li nastaviti sjajnu formu i u Trakošćanu, turniru ranga 1, vrlo bitnom za nacionalnu rang listu.

Moramo pohvaliti i žene koje su odigrale sjajan turnir i pružile svima zanimljive mečeve a posebne čestitke idu pobjednicama turnira, curama iz Mađarske, Dori Andrejszki i Palmi Juhasz koje su u finalu slavile protiv srpsko-mađarske kombinacije Gracije Radovanović i Noe Haddad.
Državno prvenstvo u Umagu
DRŽAVNO PRVENSTVO
Državno prvenstvo u Umagu
Otvorene su prijave za Državno Prvenstvo u Umagu. Hrvatski Padel Savez u suradnji s Umag Padel Centar Arena organizira otvoreno Prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj kategoriji.
Prvi tečaj za trenere u Hrvatskoj
TEČAJ
Prvi tečaj za trenere u Hrvatskoj
Hrvatski Padel Savez (HPS) u suradnji s Međunarodnom Federacijom Padela (FIP) organizira prvi tečaj za Trenera Padela u hotelu Trakošćan u periodu od 20. do 23. travnja.
Turnir hotel Trakošćan - Rang 1
Turniri
Turnir hotel Trakošćan - Rang 1
Uzbudljiva završnica turnira u Trakošćanu. Nova lokacija, novi tereni, novi vremenski uvjeti za igru a čitat ćemo kasnije i o novim pobjednicima.
CEPT – Croatian Challenge 2023
CEPT
CEPT – Croatian Challenge 2023
Ovaj vikend, od petka do nedjelje, Zagreb i Padel.hr biti će domaćini Central Europe Padel Tour turnira nagradnog fonda 5000 €.
CLOSE
POČETNA
HPS
PADEL
VIJESTI
KALENDAR
KLUBOVI
SPONZORSTVO
ČLANSTVO
KONTAKT