Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
FIP EUROPSKO PADEL PRVENSTVO - KVALIFIKACIJE
FIP EUROPSKO PADEL PRVENSTVO -  KVALIFIKACIJE
Hrvatski Padel Savez
Objavljeno: 06.06.2024 / 11:17
Autor: HPS
Nadolazeći vikend, u Oslu, održati će se kvalifikacije za Europsko prvenstvo u padelu.

Oslo, 07. - 09. lipnja 2024. – Još jedan od događaja u već ionako dovoljno bogatoj sportskoj ponudi jest i kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo u padelu . Jedan od najbrže rastućih sportova u svijetu polako se, ali sigurno sve više probija i na hrvatsko sportsko tržište, a ovog vikenda će se muška i ženska padel reprezentacija Hrvatske uputiti u Oslo gdje će pokušati izboriti odlazak na Europsko prvenstvo u Cagliariju koje će se održati od 22. do 28. srpnja.

Izravan odlazak u Cagliari izborilo je 10 reprezentacija u muškoj i ženskoj kategoriji a preostalih 6 mjesta popuniti će se kroz kvalifikacijski turnir u Oslu. Kod žena imamo 11 reprezentacija u 3 kvalifikacijske skupine a prve dvije iz svake grupe otići će na završnicu u Italiju.Kod muškaraca imamo 20 reprezentacija raspoređenih u 6 skupina a samo pobjednici grupa biti će dio europske padel elite u Cagliariju.

Naše reprezentativke će do Italije pokušati doći težim putem, preko Poljske, Austrije i Švicarske dok će naši padelaši imati lakši ali ne i prelagan put preko susjedne Slovenije i Litve. Prijatelji iz Slovenije dobro su nam poznati protivnik i sa njima inače imamo pozitivan score dok će najveći izazov predstavljati reprezentacija Litve koja ima preko 10 igrača na svjetskoj rang listi.

Ženskoj padel reprezentaciji ovo će biti prvi povijesni nastup na jednom međunarodnom natjecanju tako da će svojim protivnicama biti jedna velika enigma, nadamo se teško rješiva.

Žensku padel reprezentaciju čine Tea Jezidžić, Tea Lovreković, Lea Jurković, Karolina Kovač, Petra Kopić i Katja Hrkač.

Nešto iskusniji, muški padel reprezentativci, po prvi puta će nastupiti na FIP-ovom natjecanju na kojem nastupaju sve najjače padel reprezentacije. Do sada, imali smo priliku nastupiti na tri Europska prvenstva  ali u organizaciji Europskog padel saveza, FEPA-e, gdje ne nastupaju sve najjače ekipe.

Mušku padel reprezentaciju čine Arthur Vašarević, Boran Poljančić, Matija Selak, Luka Belić, Aldo Žaja, Dorijan Vasung, Mislav Renić i Kristijan Brčić.

Treneri naše reprezentacije od ove godine su Argentinac Juanma Rodriguez i Španjolac Cristian Arias Mayoral.

Prvi susret naša ženska reprezentacija igra u petak od 17 sati a dečki će na teren u subotu od 9.30 sati.
Oslo za povijest! Muška reprezentacija izborila europsko prvenstvo, a ženska reprezentacija upisala prvi službeni nastup!
FIP EURO
Oslo za povijest! Muška reprezentacija izborila europsko prvenstvo, a ženska reprezentacija upisala prvi službeni nastup!
Hrvatska muška i ženska padel reprezentacija ovaj vikend u Oslu, od 7. - 9. lipnja, pisali su povijest hrvatskog sporta i padela u Hrvatskoj.
Prvenstvo Hrvatske na otvorenom - Veterani
Prvenstvo HR - Veterani
Prvenstvo Hrvatske na otvorenom - Veterani
Proteklog vikenda održano je prvo prvenstvo Hrvatske za veterane i veteranke. Time smo otvorili još jedno novo poglavlje što se padela u Hrvatskoj tiče. Mjesto radnje bio je otok Pag, jedan od najpopularnijih kampova u Hrvatskoj, kamp Straško.
Državno prvenstvo u Umagu
DRŽAVNO PRVENSTVO
Državno prvenstvo u Umagu
Otvorene su prijave za Državno Prvenstvo u Umagu. Hrvatski Padel Savez u suradnji s Umag Padel Centar Arena organizira otvoreno Prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj kategoriji.
Prvi tečaj za trenere u Hrvatskoj
TEČAJ
Prvi tečaj za trenere u Hrvatskoj
Hrvatski Padel Savez (HPS) u suradnji s Međunarodnom Federacijom Padela (FIP) organizira prvi tečaj za Trenera Padela u hotelu Trakošćan u periodu od 20. do 23. travnja.
CLOSE
POČETNA
HPS
PADEL
VIJESTI
KALENDAR
KLUBOVI
SPONZORSTVO
ČLANSTVO
KONTAKT