Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Oslo za povijest! Muška reprezentacija izborila europsko prvenstvo, a ženska reprezentacija upisala prvi službeni nastup!
Oslo za povijest! Muška reprezentacija izborila europsko prvenstvo, a ženska reprezentacija upisala prvi službeni nastup!
Hrvatski Padel Savez
Objavljeno: 10.06.2024 / 19:31
Autor: HPS
Hrvatska muška i ženska padel reprezentacija ovaj vikend u Oslu, od 7. - 9. lipnja, pisali su povijest hrvatskog sporta i padela u Hrvatskoj.

Ženska ekipa obilježila je svoj prvi nastup na međunarodnom natjecanju, a možemo reći da je ovaj događaj aktivirao i pokrenuo žensku padel reprezentaciju. Na kraju se nisu uspjele plasirati na europsko prvenstvo, ali sam nastup bio je veliki korak za sve. Djevojke su bile u grupi s Austrijom, Poljskom i Švicarskom te su zabilježile sva tri poraza. Vjerujemo kako će djevojke nakon ovog iskustva dočekati budućnost muške padel reprezentacije.

Muška padel reprezentacija ostvarila je povijesni uspjeh, plasirala se na europsku završnicu u Cagliari, među najboljih 16 zemalja u Europi. Povijesne pobjede protiv Slovenije 3:0 i Litve 2:1 ostvarili su Matija Selak, Luka Belić, Arthur Vašarević, Dorijan Vasung, Aldo Žaja, Boran Poljančić, Mislav Renić i Kristijan Brčić.


Hrvatska - Slovenija

  1. Zaja/Poljancic vs Konjar/Drobnic             --> 4-6, 6-1, 7-6
  2. Selak/Belic vs Zalar/Sustersic                 --> 6-3, 6-2
  3. Vasarevic/Vasung vs Repansek/Javorsek  --> 6-1, 6-2
Hrvatska - Litva 

  1. Selak/Belic vs Kalinauskas/Mockus        --> 6-1, 6-2
  2. Poljancic/Renic vs Zukaskas/Macinskas  --> 4-6, 6-4, 3-6
  3. Vasarsevic/Vasung vs Poska/Poska        --> 6-4, 64

Velike zasluge za ovaj uspjeh imali su naši treneri Juanma Rodriguez i Cristian Arias Mayoral, s kojima je od ovih kvalifikacija počela uspješna suradnja. Još jedan veliki uspjeh našeg sporta i promocija naše zemlje: dečki, praktički amateri, uspjeli su srcem, borbenošću i htijenjem doći do prilike da se bore s najboljim profesionalnim padelašima u Europi. Nevjerojatno veliki uspjeh jednog ovako malog saveza koji se financira isključivo od svojih članova i Prve Padel lige kao jedinog sponzora.

Kao prve padel reprezentativke Hrvatske, zauvijek će ostati upamćene Petra Kopić, Tea Jezidžić, Tea Lovreković, Katja Hrkač, Lea Jurković i Karolina Kovač.


Sve ostale rezultate mozete naci na linku - FIP EUROPEAN PADEL CHAMPIONSHIPS QUALIFIERS | Padel FIP

Veliko hvala veleposlanici Hrvatske u Kraljevini Norveškoj, Andrei Gustović Ercegovac, što nas je došla podržati i navijati za nas na ovom povijesnom nastupu.

Nastup na europskom prvenstvu očekuje nas od 22. - 28. srpnja ove godine.

Prvenstvo Hrvatske na otvorenom - Veterani
Prvenstvo HR - Veterani
Prvenstvo Hrvatske na otvorenom - Veterani
Proteklog vikenda održano je prvo prvenstvo Hrvatske za veterane i veteranke. Time smo otvorili još jedno novo poglavlje što se padela u Hrvatskoj tiče. Mjesto radnje bio je otok Pag, jedan od najpopularnijih kampova u Hrvatskoj, kamp Straško.
FIP EUROPSKO PADEL PRVENSTVO -  KVALIFIKACIJE
FIP EURO kvalifikacije
FIP EUROPSKO PADEL PRVENSTVO - KVALIFIKACIJE
Nadolazeći vikend, u Oslu, održati će se kvalifikacije za Europsko prvenstvo u padelu.
Državno prvenstvo u Umagu
DRŽAVNO PRVENSTVO
Državno prvenstvo u Umagu
Otvorene su prijave za Državno Prvenstvo u Umagu. Hrvatski Padel Savez u suradnji s Umag Padel Centar Arena organizira otvoreno Prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj kategoriji.
Prvi tečaj za trenere u Hrvatskoj
TEČAJ
Prvi tečaj za trenere u Hrvatskoj
Hrvatski Padel Savez (HPS) u suradnji s Međunarodnom Federacijom Padela (FIP) organizira prvi tečaj za Trenera Padela u hotelu Trakošćan u periodu od 20. do 23. travnja.
CLOSE
POČETNA
HPS
PADEL
VIJESTI
KALENDAR
KLUBOVI
SPONZORSTVO
ČLANSTVO
KONTAKT