Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Padel turnir – Rang 2
Padel turnir – Rang 2
Hrvatski Padel Savez
Objavljeno: 05.02.2023 / 10:44
Autor: Padel Znalac
Prvi turnir domaće padel sezone odigran je u dvorani Padel.hr-a, u paviljonu 10 Zagrebačkog velesajma, 28. i 29. siječnja na kojem je sudjelovalo 96 padelaša i padelašica.
Uz Hrvate, turnir su svojom pojavom pojačali i padelaši te padelašice iz Crne Gore i Slovenije.

Iako napet i neizvjestan, sa puno poznatih imena u ždrijebu, turnir je bio zakinut za najveće zvijezde Borana Poljančića i Arthura Vašarevića koji su se odlučili za nastup na CEPT-ovom turniru u Beču gdje su skupa sa Tomislavom Hadžićem i Goranom Vujaklijom predstavljali hrvatski padel. Također, turnir su propustili Roko Glasnović i Luka Belić, koji su nekoliko mjeseci slovili za ozbiljne konkurente našim aktualnim prvacima ali sve se više čini da je to samo velika i teško ostvariva želja navijača za malo većom količinom napetosti u samome vrhu.

Kao što smo i spomenuli prije početka samog turnira, glavni favoriti za osvajanje bili su Mislav Renić i Kristijan Brčić koji su na prethodna tri turnira zapeli u polufinalu. Iako su natjecanje započeli kao drugi nositelji, iza Matije Selaka i Karla Suevicha, forma je pokazivala da su korak ispred svih.

Ulogu favorita na kraju su i opravdali a njihova šetnja do finala izgledala je ovako:

Kožul/Prosinečki – 6:1, 6:1
Krnić/Čepl – 6:0, 6:1
Stanec/D.Pavlićević – 6:2, 6:1
Žaja/N.Pavlićević – 6:4, 6:3

U finalu su priliku za osvetu čekali prvi nositelji, Selak i Suevich, stari znanci i negdašnji osvajači teniskog dvoranskog juniorskog prvenstva Hrvatske u parovima do 18 godina te finalisti prvog padel prvenstva Hrvatske. Popularni „Šuja“ doletio je iz Njemačke kako bi opravdao titulu koju si je sam dodijelio, titula najboljeg padelaša u Europi, ali već drugi turnir u nizu ne može riješiti zagonetku zvanu "Rena i Brča". Kako smo i očekivali, finale vrlo turbulentno i zanimljivo, puno preokreta i dobrih poena, sitnih provokacija s jedne i ignoriranja s druge strane.

Cijeli prvi set i većinu drugog dominirali su tzv. dečki koji samo trče i vraćaju ali to im nije bilo dovoljno da mirno privedu meč kraju. Matija i Karlo su se probudili pred kraj drugog seta i promijenili su tijek meča u svoju korist, uzeli drugi set i ušli puno bolje u odlučujući. Imali su vodstvo od 3:1 i 15:40 ali je Šuja odlučio odigrati malo opuštenije nekoliko udaraca i na taj način vratio protivnike u borbu za prvi naslov. Treći set 6:4 za kombinaciju Brčić/Renić. Poen turnira pripao je Mislavu Reniću a najbolja fora turnira Karlu Suevichu čiji obožavatelj, Jan Čengić, nije skidao osmijeh s lica kad god bi Karlo nešto napravio.

Sve u svemu, biti će ubuduće zanimljivo sucima koji su imali priliku prvi puta osjetiti kako je to suditi neki padel meč.

Što se ženskog turnira tiče, nije bilo previše neizvjesnosti. Simpatične gošće iz Slovenije, Kaja Ljubic i Maša Marc prošetale su se turnirom i bez milosti prema ostalim protivnicama uzele titulu. Nisu dozvolile nikome niti jedan jedini gem.

Čestitke svima i hvala na odličnom turniru koji su nam pružili. Veselimo se sljedećem turniru i druženju.
Oslo za povijest! Muška reprezentacija izborila europsko prvenstvo, a ženska reprezentacija upisala prvi službeni nastup!
FIP EURO
Oslo za povijest! Muška reprezentacija izborila europsko prvenstvo, a ženska reprezentacija upisala prvi službeni nastup!
Hrvatska muška i ženska padel reprezentacija ovaj vikend u Oslu, od 7. - 9. lipnja, pisali su povijest hrvatskog sporta i padela u Hrvatskoj.
Prvenstvo Hrvatske na otvorenom - Veterani
Prvenstvo HR - Veterani
Prvenstvo Hrvatske na otvorenom - Veterani
Proteklog vikenda održano je prvo prvenstvo Hrvatske za veterane i veteranke. Time smo otvorili još jedno novo poglavlje što se padela u Hrvatskoj tiče. Mjesto radnje bio je otok Pag, jedan od najpopularnijih kampova u Hrvatskoj, kamp Straško.
FIP EUROPSKO PADEL PRVENSTVO -  KVALIFIKACIJE
FIP EURO kvalifikacije
FIP EUROPSKO PADEL PRVENSTVO - KVALIFIKACIJE
Nadolazeći vikend, u Oslu, održati će se kvalifikacije za Europsko prvenstvo u padelu.
Državno prvenstvo u Umagu
DRŽAVNO PRVENSTVO
Državno prvenstvo u Umagu
Otvorene su prijave za Državno Prvenstvo u Umagu. Hrvatski Padel Savez u suradnji s Umag Padel Centar Arena organizira otvoreno Prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj kategoriji.
CLOSE
POČETNA
HPS
PADEL
VIJESTI
KALENDAR
KLUBOVI
SPONZORSTVO
ČLANSTVO
KONTAKT