Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Prvi padel suci u Hrvatskoj
Prvi padel suci u Hrvatskoj
Hrvatski Padel Savez
Objavljeno: 07.02.2023 / 10:39
Autor: HPS
Hrvatski padel savez u suradnji sa predstavnikom FIP-a, Daniel Pattiem, i nacionalnim sucem vodećeg španjolskog padel saveza, Fabian Gelibter Maidanikom, organizirao je prvi tečaj za padel suce u Hrvatskoj.
Od četvrtka, 26. siječnja, pa do nedjelje, 29. siječnja, šest kandidata educiralo se o pravilima i povijesti padela ali i o načinu vođenja turnira od najniže pa do najviše razine.

Provjera znanja i sposobnosti od strane stručnjaka iz Španjolske i Italije dijelila se na dva dijela, teorijski i praktični dio. Praktični dio budući padel suci imali su prilike odraditi u sklopu turnira u Zagrebu te su pojedini mečevi po prvi puta bili nadgledani od strane sudaca. S obzirom na rast kvalitete padela i samog broja natjecatelja i natjecateljica u Hrvatskoj, pojava padel sudaca na službenim HPS turnirima biti će sve češće a u bliskoj budućnosti i obvezna.

Uz podizanje kvalitete turnira i ozbiljnosti, uloga sudaca biti će promicati fair play i brinuti da turniri proteknu u što poštenijem i mirnijem natjecateljskom tonu. Sudac je jedna od najbitnijih osoba kada je organizacija turnira u pitanju a mi smo ponosni na sve naše kandidate i nadamo se da će uvelike pridonijeti razvoju padela, ne samo u Republici Hrvatskoj nego i izvan naših granica.

Kandidati koji su se odvažili pristupiti ovoj edukaciji su:
Luka Matić
Andrija Jergović
Stipe Mišković
Robert Borković
Roko Protić
Tomislav Margeta

Čestitke i veliko hvala svima.
Državno prvenstvo u Umagu
DRŽAVNO PRVENSTVO
Državno prvenstvo u Umagu
Otvorene su prijave za Državno Prvenstvo u Umagu. Hrvatski Padel Savez u suradnji s Umag Padel Centar Arena organizira otvoreno Prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj kategoriji.
Prvi tečaj za trenere u Hrvatskoj
TEČAJ
Prvi tečaj za trenere u Hrvatskoj
Hrvatski Padel Savez (HPS) u suradnji s Međunarodnom Federacijom Padela (FIP) organizira prvi tečaj za Trenera Padela u hotelu Trakošćan u periodu od 20. do 23. travnja.
Turnir hotel Trakošćan - Rang 1
Turniri
Turnir hotel Trakošćan - Rang 1
Uzbudljiva završnica turnira u Trakošćanu. Nova lokacija, novi tereni, novi vremenski uvjeti za igru a čitat ćemo kasnije i o novim pobjednicima.
CEPT – Croatian challenge 2023
CEPT
CEPT – Croatian challenge 2023
Završen je prvi međunarodni turnir, održan u Zagrebu, na kojem su igrači imali priliku osvojiti novčane nagrade.
CLOSE
POČETNA
HPS
PADEL
VIJESTI
KALENDAR
KLUBOVI
SPONZORSTVO
ČLANSTVO
KONTAKT