Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Završen turnir Rang 2 koji se održao proteklog vikenda u Padel.hr
Završen turnir Rang 2 koji se održao proteklog vikenda u Padel.hr
Hrvatski Padel Savez
Objavljeno: 24.06.2020 / 09:54
Autor: HPS
Tijekom sljedećeg tjedna, od 28. lipnja pa sve do 5. srpnja, ponovno ćemo imati priliku gledati najbolje padelaše svijeta u akciji, a odlično zagrijavanje za nastavak World Padel Toura bio je turnir Rang 2 u Zagrebu koji se održao proteklog vikenda u Padel.hr centru.
Na turnir se prijavilo 72 igrača, odnosno 36 parova, koji su krenuli u pohod na Babolatove nagrade koje je omogućila M&M SPORT Trgovina i usluge te osvajanje bodova koji osiguravaju nastup na završnim Mastersima (Gold i Silver) na kraju godine. Turnir je i ovoga puta imao epitet međunarodni jer je 10 inozemnih igrača pokušalo pomrsiti račune favoriziranim domaćim natjecateljima. Nevjerojatno je kako je padel na jednom amaterskom turniru u Zagrebu spojio ljude iz Belgije, Tunisa, Rusije, Španjolske, Mađarske, Slovačke i naravno Hrvatske.

Kao prvi favoriti turnira na papiru na samom početku izdvojili su se Matija Selak i Franko Škugor bez obzira na činjenicu da nisu bili nositelji zbog Škugorovog debitantskog nastupa na jednom od službenih turnira. Najveća opasnost i potencijalna prijetnja zastrašujućem dvojcu bili su Aldo Žaja i Mislav Renić, prvi nositelji ovog turnira i članovi društva top 5 padelaša na HPS rang listi. Sudbina je htjela da se ta dva para nađu u istom dijelu ždrijeba i odmjere snage već u četvrtfinalu. Favorizirani Selak/Škugor nisu dozvolili senzaciju te su sa 7/6 i 6/3 osvojili ulaznicu za polufinale gdje su omogućili lijepu fotografiju za uspomenu gostima iz Španjolske i Mađarske. Španjolac Diego Huber i Mađar Toth Csongor bili su impresionirani našim brojem 1 Matijom Selakom i 32.igračem svijeta u teniskoj konkurenciji parova Frankom Škugorom te su turnir napustili porazom u polufinalu 6/3, 7/5.

Kao drugi nositelji, ponajviše zbog 2.padel reketa Hrvatske Borana Poljančića, u turnir je krenula kombinacija Poljančić/Margeta. Igrom slučaja i spletom okolnosti ova dva igrača su se spojila te opušteno i bez pritiska odlučili odigrati ovaj sve poznatiji turnir u Zagrebu. Najveću prijetnju u donjem dijelu ždrijeba Poljančiću i Margeti predstavljao je Margeta. A nakon njega, 6.igrač na HPS rang listi Karlo Suevich sa svojim prijateljem Martinom Jurkovićem. Međutim, njima su se na putu u četvrtfinalu našli legendarni Moreno Gregorović i Nico Rončević. Da, dobro ste pročitali Nico Rončević. Vjerujem kako ste svi iznenađeni izostankom Tedija Femeca kao Morenovog partnera ali u jednom od sljedećih članaka otkriti ćemo da li je došlo do nekog zasićenja ili prekida suradnje ili nečeg trećeg u odnosu ovog tandema. Kako bilo, Nico se pokazao kao odlična Femecova zamjena i uvelike je pomogao Morenu skinuti skalp 3.nositeljima turnira u neizvjesnom meču koji je završio rezultatom 7/6, 3/6 i 6/3 u korist spomenutog dvojca. Očekivali smo dobar meč u polufinalu i da ćemo imati nešto više za napisati ali Morena je još jednom pojela trema i Boran Poljančić sa Tomislavom Margetom odlazi lagano u finale pobjedom 6/1, 6/2.

Na kraju, očekivano finale ali i očekivani ishod. Matija Selak i Franko Škugor nisu dozvolili iznenađenje te su glatkom pobjedom u finalu došli do titule. Ovom pobjedom Selak je učvrstio svoju poziciju na broju 1 dok je Poljančić ovim plasmanom učvrstio svoju poziciju broj 2 koju je dijelio sa svojim uobičajenim partnerom Arthurom Vašarevićem. Lova na Selaka i poziciju broj 1 se nastavlja i svakako će biti zanimljivo vidjeti rasplete sljedećih turnira.

Sljedeći turnir je rang 3, bodovno najslabijeg i tu se očekuje od igrača koji su u samom vrhu padela u Hrvatskoj da nastupe sa slabije rangiranim partnerima tako da će biti zanimljivo vidjeti tko će i s kime nastupiti 11.srpnja još jednom u Padel.hr centru.

REZULTATI

FINALE
Matija Selak/Franko Škugor – Boran Poljančić/Tomislav Margeta 6/2, 6/4
Oslo za povijest! Muška reprezentacija izborila europsko prvenstvo, a ženska reprezentacija upisala prvi službeni nastup!
FIP EURO
Oslo za povijest! Muška reprezentacija izborila europsko prvenstvo, a ženska reprezentacija upisala prvi službeni nastup!
Hrvatska muška i ženska padel reprezentacija ovaj vikend u Oslu, od 7. - 9. lipnja, pisali su povijest hrvatskog sporta i padela u Hrvatskoj.
Prvenstvo Hrvatske na otvorenom - Veterani
Prvenstvo HR - Veterani
Prvenstvo Hrvatske na otvorenom - Veterani
Proteklog vikenda održano je prvo prvenstvo Hrvatske za veterane i veteranke. Time smo otvorili još jedno novo poglavlje što se padela u Hrvatskoj tiče. Mjesto radnje bio je otok Pag, jedan od najpopularnijih kampova u Hrvatskoj, kamp Straško.
FIP EUROPSKO PADEL PRVENSTVO -  KVALIFIKACIJE
FIP EURO kvalifikacije
FIP EUROPSKO PADEL PRVENSTVO - KVALIFIKACIJE
Nadolazeći vikend, u Oslu, održati će se kvalifikacije za Europsko prvenstvo u padelu.
Državno prvenstvo u Umagu
DRŽAVNO PRVENSTVO
Državno prvenstvo u Umagu
Otvorene su prijave za Državno Prvenstvo u Umagu. Hrvatski Padel Savez u suradnji s Umag Padel Centar Arena organizira otvoreno Prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj kategoriji.
CLOSE
POČETNA
HPS
PADEL
VIJESTI
KALENDAR
KLUBOVI
SPONZORSTVO
ČLANSTVO
KONTAKT